Lotgenotengroepen jongeren

 

 

Jongeren die een verlies van een dierbare hebben meegemaakt, willen ‘normaal’ behandeld worden. Ze willen niet anders zijn dan hun leeftijdsgenoten. Voor ouders en voor de school is het soms lastig iets te kunnen betekenen voor deze jongeren. Praten is vaak niet waar ze behoefte aan hebben; wel de aandacht. Het overlijden van een dierbare heeft grote impact op hen. Het is een onomkeerbaar verlies. Daarom organiseren wij lotgenotengroepen voor jongeren. Laagdrempelig en in een veilige setting.


De groep bestaat uit maximaal acht jongeren. In zes bijeenkomsten van twee uur, bespreken we verschillende thema’s. Deze thema’s kiezen we in overleg met de jongeren.


Ben jij die jongere die zich eenzaam en alleen voelt in zijn verdriet?


Of bent u als school op zoek naar mogelijkheden om jongeren te laten begeleiden? Neem dan contact met ons op.

Ik voelde me een eenling

‘Ik heb geleerd dat de gevoelens die ik heb normaal zijn. De begeleiders hadden een open houding, daarom durfde ik alles te vertellen’

Student Lotgenotengroep

Training op maat

 

Alle mensen krijgen in hun leven te maken met verschillende vormen van verlies. Verlies is inherent aan verandering. In uw werk komt u mensen tegen die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld rond een collega, leerling/student of een cliënt. Hoe gaat u daar mee om? Wat is belangrijk in de begeleiding die u wilt bieden?

Het is goed om ook als professional alert te zijn op verlieservaringen van anderen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de training? Wij bieden trainingen op maat.

Mooie beknopte weergave van gesprekstechnieken, herkenbaar en praktisch om toe te passen. Bedankt voor de leerzame en mooie avond; ga zo door!

Medewerker uit de zorg

Gastles rond rouw en verlies

 

In deze gastles gaan we in op:

  • wat rouw met je doet;
  • verschillende vormen van verlies;
  • welke processen een rouwende doorloopt;
  • hoe je omgaat met mensen in rouw.


We maken hierbij gebruik van creatieve werkvormen rond rouw.

 

Individuele begeleiding


 

Je voelt je alleen in je verdriet en gemis. Ondanks de steun uit je omgeving heb je behoefte aan professionele rouwbegeleiding. Iemand die aandacht voor je heeft, je verder helpt en een tijdje met je meeloopt. Soms zijn er geen woorden voor je gevoelens en emoties, het kan dan helpen om dit te uiten via verschillende creatieve werkvormen.
Voor begeleiding kan je met één van ons contact opnemen.