Individuele begeleiding jongeren/volwassenen

 

Je voelt je alleen in je verdriet en gemis. Ondanks de steun uit je omgeving heb je behoefte aan professionele rouwbegeleiding. Iemand die aandacht voor je heeft, je verder helpt en een tijdje met je meeloopt. Soms zijn er geen woorden voor je gevoelens en verdriet en kan het helpen om dit te uiten op anderen manieren.

Dat kan via verschillende werkvormen en wandelcoaching. Creatieve werkvormen kunnen waardevolle inzichten en gesprekken opleveren. Wandelen in de natuur brengen het lichaam en de geest in beweging en in balans, waardoor er meer ruimte komt voor woorden en gedachten.

Voor begeleiding kan je met één van ons contact opnemen.

 

Het was voor mij een stap om te komen en een stap om te gaan… We hebben vele gesprekken gehad, we hebben stiltes gehad… het was fijn. Je hebt me met verschillende stappen door het verwerkingsproces geleid. Best spannend, maar het voelde goed. Ik kan weer verder…. ik ben tevreden…. ik ben gelukkig. Dank je wel.

Vrouw, 65 jaar

 

Individuele begeleiding kinderen

 

Kinderen rouwen op een speelse manier. De ene keer zijn ze heel verdrietig en het andere moment zijn ze lekker aan het spelen. Op elke leeftijd beleven ze het verlies op hun eigen manier. Ook kinderen zijn bij ons welkom. Wij bieden een methode van het Herinneringskistje aan van 5 á 6 bijeenkomsten.

In deze bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan de orde. Daarbij krijgt het kind aan het begin een mooi kistje die hij/zij mag versieren en waarin alle herinneringen en werkbladen bewaard worden. We maken gebruik van tekenen, schrijven, lezen, Duplo/Playmobiel-poppetjes en ander materiaal waarbij het kind gedachten kan visualiseren.

Wilt u meer informatie neem dan met één van ons contact op.

 

‘Ik vond het goed om bij Mirjam geweest te zijn. Ik vond het leuk dat ik muziek mocht luisteren en dat we soms een spelletje deden. Wat ik ook leuk vond was overgooien met Jaap Aap en om de beurt iets vertellen. En de mooiste opdracht vond ik het uitspelen van de begrafenis met de poppetjes.’ Een jongen van 8 jaar