Mirjam Schouten

‘Ik ben Mirjam Schouten (1969), getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen.

Jaren heb ik in de zorg gewerkt met ouderen met dementie. Na mijn opleiding Social Work heb ik werkervaring opgedaan als hulpverlener voor diverse doelgroepen. Daarin kwam ik regelmatig cliënten met rouw tegen. Om hen in dit proces goed te begeleiden kreeg ik behoefte aan meer verdieping hierover. Zo ben ik sinds 2019 gecertificeerd rouwbegeleider. Naast deze opleiding heb ik in 2020 de tweedaagse training ‘Creatieve werkvormen en rouw’ gevolgd en de training ‘Gezinsgerichte aanpak bij rouw en verlies’. In 2022 ben ik gestart met de opleiding tot psychosociaal therapeut.

Naast ervaring uit werk en door opleiding heb ik ook in mijn eigen leven met verliezen te maken gehad. Eén van die verliezen is dat mijn moeder is overleden toen ik een paar maanden oud was. Op volwassen leeftijd ben ik dit verlate rouwproces aangegaan bij Titia Liese. Door terug te gaan naar mijn verlies kon ik verder. Sindsdien ervaar ik een steviger basis en verbinding met mijn moeder.

Ik sta als lid ingeschreven in het SKJ kwaliteitsregister Jeugd en ben lid van de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk BPSW.

Ageeth van der Beek

Mijn naam is Ageeth van der Beek (1968), moeder van twee dochters en twee bonuszoons. Ik woon samen met mijn partner in Zwolle.

In mijn privéleven heb ik te maken gehad met verlieservaringen. Nu ik de kennis heb, kan ik daar beter mee omgaan en hoop ik ook steun te kunnen bieden aan andere mensen. Ik ben al jaren werkzaam in de zorg voor mensen met een beperking, waar ik diverse functies heb gehad.

Ook in mijn werk heb ik te maken gehad met diverse soorten van verlies. Mijn belangstelling en interesse voor rouw is daardoor ontstaan en ik wilde me er verder in verdiepen. Ik heb daarom de opleiding tot rouwbegeleider gevolgd bij Buro Nazorg in Zwolle. Tijdens deze opleiding heb ik Mirjam leren kennen. We hebben samen een lotgenotengroep van studenten, die een ouder, broer of zus zijn verloren begeleid. Doordat onze samenwerking erg goed verliep en we merkten dat we elkaar aanvulden, besloten we om samen verder te gaan onder de naam Rouwvleugels.

Onlangs heb ik deelgenomen aan de trainingen Wandelcoaching en Verlies in beeld.